Tuomas Grönman

Olen Tuomas Grönman, vuonna 1974 syntynyt psykologian maisteri, laillistettu psykologi, urheilupsykologi, työnohjaaja, työterveyspsykologi ja Tuomas Grönman Oy:n perustaja sekä omistaja.

Pelaajaurallani olen edustanut SM-liigassa Rauman Lukkoa, Turun Palloseuraa ja Helsingin Jokereita. Pelaamieni kahdeksan SM-liigakauden aikana saavutin yhden mestaruuden (TPS 1995), kaksi hopeaa (TPS 1996 ja Jokerit 2000) ja yhden pronssin (Lukko 1994). NHL:ssä pelasin Chicago Blackhawksin sekä Pittsburgh Penguinsin riveissä vuosina 1996-1998. Samalla tulivat tutuiksi myös farmiseurat Indianapolisissa ja Syracusessa. Maajoukkueessa voitin juniorien Euroopan mestaruus kilpailuissa pronssia (1992) sekä miesten olympiapronssia Naganossa (1998).

Vaikean polvivamman vuoksi jouduin lopettamaan jääkiekon pelaamisen vuonna 2003. Tämän jälkeen hakeuduin opiskelemaan psykologiaa Turun yliopistoon, koska koko pelaajaurani ajan minua oli kiehtonut se, miten valtava vaikutus psyykkeellä on suorituksiin. Näkemykseni mukaan lajitaidollista lahjakkuuttakin tärkeämpi asia matkalla huippu-urheilijaksi on ajatusten hallinta, jolloin energian pystyy suuntaamaan oikeisiin asioihin niin urheilessa kuin elämässä muutenkin. Kaikki ne huipuiksi kehittyneet pelikaverini kuten Saku Koivu, Miikka Kiprusoff, Jere Lehtinen, Mikko Koivu ja Kimmo Timonen osaavat tämän taidon.

Tuomas Grönman Oy:ssä minun tehtäväni on yhdessä Joonaksen kanssa auttaa asiakkaitamme ottamaan heidän henkiset voimavaransa paremmin hallintaan ja näin parantaa heidän suorituksiaan ja hyvinvointiaan. Tiedän miltä tuntuu onnistua, mutta yhtälailla tiedän, miltä tuntuu kokea urallaan valtavia pettymyksen tunteita. Nämä käytännön kokemukseni urheilijana sekä psykologian opintoni yliopistossa muodostavat sen kivijalan, johon työni perustuu.